– Det er viktigere enn noen gang å ta studenter inn i varmen. På grunn av korona går mange glipp av verdifull erfaring fra arbeidslivet, sier byråleder Siv Mykland.

Pandemien har ført til at mange studenter som vanligvis har praksis, nå står på bar bakke. Det kan gjøre det vanskeligere å komme seg i jobb etter endt studie. Da grafisk design-student Linn Wolles tok kontakt med oss i Ror, la vi oss derfor i selen for å finne en løsning. For oss som byrå er det å kunne tilby praksisplass en mulighet for å gjøre en positiv forskjell for både bransjen og lokalsamfunnet.

–  Jeg føler meg heldig som har fått denne muligheten. Personlig har jeg fått mange positive reaksjoner på at jeg har fått praksisplass – ikke minst med tanke på tiden vi er oppi. Jeg merker nok et større engasjement nettopp fordi det ikke er noen selvfølge å få det nå. Å få være i praksis lærer meg å jobbe på en helt annen måte, forteller Linn.  

– Jeg har så langt fått bryne meg på flere kundeoppdrag som har vært kjempespennende. Den faglige inputen med praktisk jobb og løpende tilbakemeldinger har gjort disse ukene til en ekstremt lærerik tid, sier Linn Wolles.

Bratt læringskurve

Linn Wolles studerer til vanlig grafisk design ved Noroff School of Technology and Digital media. Hun har erfaring fra både foto og webdesign. I løpet av kort tid har hun fått et kræsjkurs i hvordan jobbhverdagen med kundemøter og presentasjoner løses med Teams, G-suite og Slack. Alle arbeidsverktøy er skybaserte og heldigitale hos kommunikasjonsbyrået Ror.

– Jeg har så langt fått bryne meg på flere kundeoppdrag som har vært kjempespennende. Den faglige inputen med praktisk jobb og løpende tilbakemeldinger har gjort disse ukene til en ekstremt lærerik tid, forteller Linn Wolles.

Hun gleder seg til å fortsette praksisperioden og få enda mer erfaring fra kommunikasjon og grafisk design. Linn har fått en egen mentor hos Ror som har samme faglige bakgrunn henne selv, og som følger henne opp slik at hun får mest mulig ut av praksistiden.

– Siden Linn er vår aller første praksisstudent, har det vært læring begge veier underveis. Og det er akkurat slik det skal være! Nøkkelen for å få dette til på tross av korona, har vært god dialog og tydelig forventningsavklaring fra start til slutt. Linn har en stå på-vilje og en egen teft for det estetiske – noe som gjør det både gøy og enkelt å jobbe sammen.  Nå gleder vi oss til å ha henne på laget enda en stund fremover, avslutter Mykland